Sportstuif is een buitenschoolse opvang waar de kinderen op een sportieve en vooral leuke manier kennis maken met veel verschillende sport en spel activiteiten! Naast de buitenactiviteiten is er ook de mogelijkheid om binnen creatief te zijn door te kleuren, te knutselen enz. 😄

Judy V Judy V
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Dievenspel, flipperkastbal en stoelendans! - week 37 - 2023

Maandag 11 september

We begonnen deze week met een grote groep kinderen. Maar liefst 39 kinderen kwamen vandaag naar ons op de BSO. Toen alle kinderen waren opgehaald hadden we fruit gegeten. Hierna trokken we met zijn alle naar buiten voor de activiteiten. Vandaag hadden we weer drie heel leuke activiteiten op de planning staan. Het eerste spelletjes was lummelen met sponzenhet was vandaag weer een warme dag daarom speelde we een spelletje met water. Bij dit spel maak je twee groepen in beide groepen staat een kind in het midden. De andere kinderen in de kring gooien de spons over naar elkaar. Als het kind in het midden de spons vangt mag hij aan de zijkant staan en komt er een nieuwe lummel in het midden staan. Als tweede activiteit speelden we 10 tellen in de rimboe. De kinderen mochten zich overal verstoppen. Als ze maar op tijd terug waren om de zoeker aan te tikken als hij begon met tellen. Als laatste activiteit speelde we gevangenistikkertje. Toen de activiteiten klaar waren hebben de kinderen nog een heel gaaf fort gebouwd. Na al dat bouwen had iedereen wel een beetje honger en gingen we een koekje eten. Hierna zat deze warme maar leuke dag erop!

 

Dinsdag 12 september

Vandaag begonnen we de dag met het ophalen van de kinderen. Alle kinderen stonden netjes op tijd klaar zodat we met onze blauwe auto’s iedereen konden ophalen. Toen dit gebeurd was, konden we lekker gezamenlijk een stukje fruit eten. Hierna gingen we van start met de activiteiten. Ook vandaag stonden er weer 3 hele leuke activiteiten op het programma. We begonnen met een gezamenlijk opwarmspel namelijk iemand is hem niemand is hem. Hierna werd de groep in twee groepen verdeeld. De eerste groep gingen met Thijs en Demi mee. Zij speelden flipperkastbal. Bij dit spel maak je een cirkel met je benen open en tegen elkaar. Je buigt voorover en houd je twee handen voor je opening. Er word een bal in het midden gelegd en het is de bedoeling dat je probeert door de benen van de andere kinderen te slaan. De tweede groep ging met Rick en Tessa mee. Zij speelde de stoelendans, maar in plaats van stoelen gebruikten we hoepels. Als het liedje stopt moet je zo snel mogelijk in een hoepel staan. Het kind dat als laatste in de hoepel staat ligt eruit. Hierna hebben we gezellig nog een welverdiend koekje gegeten en werden de eerste kinderen alweer opgehaald.

 

Woensdag 13 september

Op woensdagen hebben we vaak een kleinere groep kinderen. Maar ook voor een kleinere groep verzinnen we heel gave activiteiten. Dus eerst gingen we even een boterham en een stuk fruit eten. Daarna begonnen we aan deze activiteiten. Vandaag spelen we er twee. Als eerste spel speelden we viesland lekkerland met opdrachten. Een voorbeeld van zo een opdracht was dat iedereen, ook de tikker, moest kruipen. Als tweede spel speelden we een wedstrijdje voetballen tegen de begeleiding. Het was een spannende wedstrijd maar uiteindelijk wonnen de begeleiding met 3-1. Knap gedaan! Hierna gingen we nog met zijn alle de dag afsluiten met een koekje!

 

Donderdag 14 september

Donderdag is bij ons altijd de drukste dag. Dat was vandaag niet anders. We mochten vandaag 45 kinderen verwelkomen bij ons op de BSO.  Toen alle kinderen waren opgehaald gingen we lekker een stukje fruit eten. Wij eten fruit met de kinderen, omdat we ze willen aanleren dat er ook heel gezonde tussendoortjes zijn om te eten! Na al deze vitaminen was het tijd om even goed buiten te spelen aan de hand van activiteiten. Als eerste activiteit speelden we een wedstrijdje hockey. Als tweede spel kwam het favoriete spel van onze kinderen naar boven namelijk iedereen tikkertje. Als laatste spelletje speelden we nog een potje superbal. Iedereen deed super goed mee en zorgde mee voor het leuke verloop van de activiteiten. Na al dat rennen waren de kinderen wat moe en hadden ze behoefte aan wat nieuwe energie. Gelukkig krijg je bij Sportstuif altijd een koekje op het einde van de dag om je weer wat energie te geven!

 

Vrijdag 15 september

Vandaag was het weer een kleinere groep van 19 kinderen. We begonnen de dag met kinderen ophalen. Na het ophalen stond het fruit voor de kinderen al klaar. Na het fruit eten gingen we met zijn allen naar buiten. Thijs had de activiteiten van vandaag klaargezet. De eerste activiteit was slingertikkertje. De laatste activiteit was een nieuw soort spelletje het dievenspel. Er werden 4 hoeken uitgezet met vier verschillende materialen. Elk team werd verdeeld over de 4 hoeken. Het was de bedoeling dat je bij de andere teams het materiaal ging stelen om zo snel mogelijk 4 van dezelfde materialen in je hoek te hebben. Lukt dit dan heb je een punt. Maar de andere teams mogen ook van jou hoek stelen dus pas goed op! na deze activiteiten was het tijd voor een koekje en stond het weekend weer voor de deur.

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches